Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Στο επίκεντρο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής το κλεμμένο αυτοκίνητο με τα Χιώτικα νούμερα

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν παγιδεύσει με το πανίσχυρο εκρηκτικό (ANFO) οι τρομοκράτες στην, ευτυχώς, αποτυχημένη τους απόπειρα, στα γραφεία της τράπεζας Citibank στην Κηφισιά, έχουν εστιάσει τις έρευνες τους τα μέλη της αντιτρομοκρατικής. Όπως είναι γνωστό, το κλεμμένο αυτοκινήτο, που έχει πινακίδες με Χιώτικα νούμερα, χρώματος γκρι, Mazda 323LX, εκλάπη από την περιοχή της Καισαριανής στις 25 Ιανουαρίου και μια μέρα μετά καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία.

Μάλιστα, το παράδοξο σε σχέση με τον τρόπο που ενεργούν συνήθως οι τρομοκράτες είναι ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν άλλαξαν τις πινακίδες του, παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν μ' αυτό αρκετά. Η αλλαγή των πινακίδων γίνεται για την ασφάλεια των ίδιων των δραστών, επειδή οι αριθμοί κυκλοφορίας των κλεμμένων οχημάτων είναι καταγεγραμμένες στα κομπιούτερ της Αστυνομίας.

Η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε χθες ότι ο οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικά με το κλεμμένο-παγιδευμένο αυτοκίνητο, δηλαδή αν το είδε στη γειτονιά του, στο διάστημα από την κλοπή του έως την ημέρα της απόπειρας , τα ξημερώματα της Τετάρτης, αν είδαν κάποιον να μπαίνει ή να βγαίνει απ' αυτό και γενικότερα αν είδαν οτιδήποτε ύποπτο να τηλέφωνήσουν στο 170 ή στο 1014. Επισημαίνεται ότι θα προστατευτεί το απόρρητο της ταυτότητας όποιου δώσει στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου