Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εξαρθρώθηκε σπείρα με πολυσχιδή δραστηριότητα

Πλούσια και πολυσχιδή δράση είχαν να επιδείξουν τα επτά μέλη σπείρας Ρουμάνων κακοποιών που δρούσε στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας… Η Ασφάλεια Πατρών που τους συνέλαβε, εξιχνίασε μια σειρά από διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας με ειδικό αντικλείδι, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου final-4 του βόλεϊ, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν και βόμβες μολότοφ!
Η σπείρα αποτελείτο από τέσσερις Ρουμάνες, δύο συμπατριώτες τους και έναν Έλληνα που κατηγορείται για κλεπταποδοχή… Το τελευταίο διάστημα είχαν διαρρήξει τρία καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς, είναι ότι οι κακοποιοί διέθεταν ένα ειδικό επαγγελματικό μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιείται στην έκδοση αντικλειδιών αυτοκινήτων, το οποίο έχει την δυνατότητα να αντιγράφει και κλειδιά που προστατεύονται από ιμομπιλάιζερ… Το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε κλαπεί από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της OPEL και τώρα ερευνάται αν έγιναν κλοπές αυτοκινήτων της συγκεκριμένης μάρκας και πού βρίσκονται αυτά.

Άγνωστος παραμένει ο λόγος που οι αλλοδαποί είχαν στην κατοχή τους αρκετές μολότοφ… Τα μπουκάλια και το ύφασμα που έφεραν, είναι πανομοιότυπα με αυτών που είχαν βρεθεί κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», κατά την διάρκεια του final-4 του κυπέλου βόλεϊ ανδρών, που είχε στιγματιστεί από έντονα επεισόδια! Έτσι, οι αστυνομικοί ερευνούν τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων στα έκτροπα.
Πηγή: www.protothema.gr... του Μανώλη Βάϊα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου